Patroon Variatie: Maak een Yoga Broek



Het is leuk om je eigen NaaiPatronen te maken, maar nóg leuker als je met één patroon verschillende kledingstukken kunt naaien!

Hier zie je hoe je met de 
ook een Yoga Broek (of lounge-broek, of pyjamabroek) kunt maken. Met maar een paar kleine aanpassingen!
Doe meer met je naaipatroon :-)

> Lees Verder

Fabric Inspiration #3 - Handmade Blouse Fabrics

Dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn Test-Bloesje :-)
Ik denk dat ik hem nu toch wel aan durf. En het idee van een zakje op de voorkant is ook wel erg leuk, dus dat ga ik er zeker nog aan toevoegen!

Thank you for your lovely comments on my Test Version Blouse :-)
I think I will be wearing it after all. And the idea of adding a pocket to the top is very nice, I am definitely going to do that!


Voor de 'echte versie' van het bloesje struinde ik eens door de stoffenkast, ik koos deze grijze stippenstof uit, een bamboe / biokatoen mix.

For the 'real version' of the blouse I picked this grey dotted fabric, a bamboo / organic cotton mix.


Hier is nog wat Stoffen Inspiratie voor het Bloesje. Het is zo'n simpel modelletje dat je met een andere stof al snel een heel ander eindresultaat hebt!

Here's some more Fabric Inspiration for the Blouse. It's such a simple Top that you will get a very different result with a different fabric!

Left-to-right:

Lente Bloesje

Achter de schermen werk ik druk aan het derde Kledingstuk in de Kleding Challenge.
Deze maand wil ik een Lente Bloesje maken.

Behind the schemes I am working hard on a new design for my Clothing Challenge.
This month I want to make a Spring Top.


Ik maakte alvast een proefmodelletje van een kringloop laken ;-)

I made this test version from a sheet from the thrift store ;-)


Het wordt weer een simpel model, met aangeknipte mouwen. Alleen maar een voor- en een achterpand dus.

It will be a simple pattern, with short kimono sleeves. Only a front and a back pattern piece.


De mouwen en de halsopening werkte ik af met biaisband. Een proefmodelletje dus! Ik weet nog niet of ik hem aan durf te trekken :) Het volgende bloesje wordt het echte model voor de Kleding Challenge en maak ik van een leukere stof.

I finished the sleeves and the neck opening with bias tape. Like I said, this is a test version! I don't know yet if I will be wearing it :) The next top will be the real version for the Clothing Challenge, made out of nicer fabric.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


In 2014 ga ik een uitdaging aan: elke maand een nieuw kledingstuk ontwerpen, tekenen naar mijn eigen maat en in elkaar naaien.
Doe je mee? Van elk kledingstuk maak ik een werkbeschrijving die beschikbaar komt in Sew Natural Webshop.
Je leest er alles over op deze Blog, of je kunt je inschrijven voor de Nieuwsbrief!

Fabric Inspiration #2 - Yellow and Grey

I love Contrasting Color Combinations 


Like Yellow and Grey
(With a Splash of Pink)


Here is some Yellow and Grey Fabric Inspiration
Nice to make a Quilt, or a Bag, or a Zipper Pouch, etc!

Moodboard Monday - some Inspiration on what to make with Sew Natural Fabrics

Boek Review: Naaien & Stikken

Een tijdje geleden schreef ik al over de 'Naaien & Stikken' Workshop waarvoor ik was uitgenodigd, ter gelegenheid van de BoekRelease van dit nieuwe boek. Nu heb ik me eens uitgebreid kunnen verdiepen in het boek en is het dus tijd voor de review! Ik ben benieuwd of jullie het boek ook hebben (gezien) en wat jullie ervan vinden. Hier zijn mijn indrukken:


De Opbouw van het Boek
Dat het boek er prachtig uitziet zei ik al eerder, een klassieke uitstraling passend bij de tijdloze patronen. Het boek begint met wat algemene informatie, vooral nuttig voor de beginnende naaisters onder ons. Je leest welke materialen je in huis moet hebben, hoe de naaimachine werkt en welke verschillende soorten stof er zijn en waar je die voor gebruikt. Allemaal vergezeld van hele mooie foto's.


In deel twee staan de patronen beschreven. Je ziet hoe moeilijk een project is, wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Bij ieder project staat ook beschreven welke naaitechnieken eraan te pas komen. Deze naaitechnieken worden dan weer duidelijk uitgelegd in deel drie van het boek. Al met al een heel compleet naaiboek dus!


De Projecten
Het boek bevat 28 Projecten, in een gevarieerd aanbod. Er staan wat bloesjes, rokken en jurken in voor dames, een paar accessoires voor heren, wat gordijnen, kussens en een sprei voor in je huis. Het enige dat misschien mist is kinderkleding. Maar dat vind ik niet storend. De patronen zijn niet te uitbundig. Tijdloos dus en dat is fijn! Door een uitbundige stof te kiezen krijgt een kledingstuk, een tas of een kussen al snel een andere uitstraling. Ik heb al een paar Projecten gezien die ik zeker zou willen maken!


Ieder patroon heeft dezelfde opbouw. Je ziet hoe moeilijk het patroon is (beginner tot gevorderde), je leest wat je allemaal nodig hebt aan fournituren en welke soort stoffen je het best kunt gebruiken en je ziet welke naaitechnieken je nodig hebt. Daarna zie je hoe je het patroon op de stof legt en hoe je de stofdelen uitknipt. En als laatste is er de stap-voor-stap werkbeschrijving met hoe je het patroon in elkaar zet, inclusief duidelijke begeleidende plaatjes.


De Patronen
Elk patroon staat uitgetekend in het boek, op ruitjespapier. Je kunt de patronen natekenen op ware grootte op ruitjes patroonpapier of het laten kopiëren en uitvergroten in een copyshop. De patronen zijn ook te downloaden en te printen (op A4-tjes) via een website die in het boek vermeld staat. Ik vind dit een leuke en handige manier van patronen aanbieden, in plaats van de mega grote patroonbladen die je soms bij een boek krijgt.

Het Schort
Tijdens de Workshop maakte ik het Keukenschort uit het boek. Een leuk en redelijk eenvoudig project met een mooi resultaat! De beschrijving was eenvoudig te volgen, maar de bijbehorende plaatjes waren zeker een heel nuttig aanvulling!
Ik smokkelde wel een beetje: waar stond dat je de tailleband aan de binnenkant moest vast stikken met de hand deed ik dat met de naaimachine. Maar met het juiste kleur garen is er niemand die dat ziet! ;-)
Er staat ook een eenvoudiger schort in, voor beginnende naaisters.
Deze mooie stevige stof komt bij Textielstad vandaan, waar de workshopdag gehouden werd. (Andere stevige stoffen met leuke prints vind je natuurlijk HIER)



Een Download voor jullie
Als voorproefje op het boek mag ik het patroon voor dit leuke schort met jullie delen! Dus download het patroon, neem de patroondelen over en ga aan de slag! Ik ben benieuwd naar jullie resultaat :-)

Tip: op het patroonblad zijn het 'bovenstuk' en 'voering bovenstuk' verkeerd benoemd, het moet net andersom zijn!




Alle informatie op een rijtje
• Auteur: Tessa Evelegh
• Titel: Naaien & Stikken
• Prijs: €24,99
• ISBN: 9789043916684
• Een voorproefje van Naaien & Stikken zie je HIER
• Het boek is HIER te bestellen
• Het programma Great British Sewing Bee wordt elke dinsdag om 21.00 uur uitgezonden op BBC2

Fabric Inspiration #1 - Green & Blue



Heerlijk comfortabel en makkelijk te maken: Tricot Rokjes! Deze vrolijke bloemenstof, gecombineerd met contrasterende tricot voor de taille, zijn ideaal om een fijn Lente Rokje van te maken. Draag hem nu met een legging en met blote benen in de zomer!


Very comfortable to wear and easy to make: Jersey Skirts! This bright flower fabric, combined with contrasting waistband, are very nice to make a lovely Spring Skirt of. Wear it with leggings now and with bare legs in summer!



Hier zijn vier Patronen en Tutorials om zelf zo'n makkelijke Tricot Rok te naaien:
Here are four Patterns and Tutorials for you to make your own Jersey Skirt:


Moodboard Monday - some Inspiration on what to make with Sew Natural Fabrics

New Fabrics

This week some New Fabrics arrived in the Shop.
Lovely Spring Fabrics from the Cloud9 'Grey Abbey' Collection
Beautiful Organic Cotton quilting weight Fabric


They combine very well and are suitable for making quilts, skirts, dresses, pillows, etc. :-)


Happy Weekend!

Een Legging op Maat - De Beschrijving

Mijn Legging was nét op tijd klaar in Februari, de beschrijving liet wat dagen langer op zich wachten. Maar die is nu ook klaar!


Custom Made Leggings

Ik loop een beetje achter met mijn eigen Kleding Challenge
In februari stond er een Legging-op-Maat op de planning
Die is af, maar de bijbehorende PDF nog niet ;-)

I'm a little bit behind schedule on my Clothing Challenge
In February I wanted to make custom fit leggings.
They are finished but I didn't make the PDF yet ;-)


Stay tuned! Have a nice Weekend!